Jag som bloggar

picsplay_1473440686592Mitt namn är Jenny och jag är (för det mesta) en levnadsglad Boråsare född -84. Jag bor tillsammans med mina katter; Dexter & Sally ❤ som båda två ger mig massor med kärlek, vilket jag absolut behöver.

I skrivande stund, juli 2016, är jag nyseparerad sen ett par veckor tillbaks, och jag försöker nu anpassa mig och mitt liv med typ 1 diabetes till att leva ensam. Något som både är spännande och skrämmande på samma gång.

2013 var ett år som det hände otroligt mycket saker och jag kan nu i efterhand säga att 2013 blev ett år som jag aldrig kommer glömma. Att få diagnosen diabetes typ 1 är en av de större sakerna som hänt och det har definitivt förändrat mitt liv.

Jag är en vanemänniska som gillar ordning och reda, framför allt att ha koll på saker och ting. Det faktum att jag blivit med diabetes för resten av livet ställer till det en hel del i mitt, vanligtvis ordningsamma liv. Därav starten av denna blogg.

Jag hoppas att det ska klarna mer och mer för mig vad det innebär att leva med diabetes, och jag tror att jag genom att skriva av mig och ventilera tankar här på bloggen ska få en bättre överblick, både av sjukdomen och mitt ”nya” liv. Kanske får jag lite feedback av Er andra diabetiker, med tips och råd.

Som min läkare sa: ”Diabetes är ingen sjukdom – det är ett tillstånd att befinna sig i”.

Mitt liv i bilder / Bilder från bloggen:

Annonser

3 reaktioner på ”Jag som bloggar

  1. Usch ja diabetes…. Jag fick själv reda på de för ungefär 2 dagar sen. Så de har varit lite tufft o smälta de nu. Men de känns skönt att de finns så många sidor man kan ta hjälp utav, bl.a från dig 😉 insulin nålarna är jag fortfarande lite skraj för och idag så kommer en massa Info att rulla genom huvudet med att äta rätt osv osv. Så nu är jag också en utav alla diabetiker. Kolla gärna min blogg, där lär jag vill också får skriva upp Mina värden o så, vilket är riktigt smart ju 😉 älskar att läsa din blogg! :)<3

    • Ahh, tråkigt att höra att du blivit med diabetes :/ en sån diagnos önskar man ingen… Men det går faktiskt att leva bra ändå – fast att leva ”normalt” (som alla läkare säger) är dock lite svårt, för det ÄR ett jäkla meck ibland. Men övning ger färdighet! 🙂 Är det typ 1 eller 2 du fått?

  2. Min pojkvän/sambo har diabetes typ 1. Han fick det som 11 åring. Han har tre morbröder och två av dom har diabetes typ 1. Likaså en av deras barn som är 14 år, fick det som 8 åring. Min pojkvän har en moster också och hon har också diabetes typ 1. Han har också en syster som fyller 21 nu i Oktober och hon fick diabetes typ 1 förra året. Finns risk att våra barn kommer få diabetes. Så diabetes berör mig väldigt mycket och jag vill också hjälpa till att bidra med pengar till forskningen på samma sätt som du gör. Stor eloge till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s