Ugnspannkaka med bacon

För er som gillar pannkaka och bacon kan jag rekommendera denna LCHF-rätt: Ugnspannkaka med bacon

4-5 portioner

  • 2 pkt bacon
  • 150 g riven ost
  • 8 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 250 g keso (1 liten burk)
  • Salt & peppar

Sätt ugnen på 250 grader och smöra en ugnsform, ca 20×30 cm. Dela bacon i småbitar, stek det knaprigt och fördela det sedan i ugnsformen. Blanda riven ost, ägg, grädde och keso i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över baconet. In i ugnen i ca 30 minuter tills ugnspannkakan fått fin gyllenbrun färg.

Sambon D är löjligt förtjust i denna 😀 och jag tycker den är helt okej. En ganska lagom rätt till lunch, kvällsmat eller lättare middag. Vi åt ugnspannkakan med lite jordgubbssylt till (steviasötad), men även lingon funkar fint om man tycker om det. Smaklig måltid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s